Siyah Sarımsak

07-04-2018 17:38
Siyah Sarımsak
Sıkça Sorulan Sorular 
 
Bu bölümde sizlerden gelen soruları cevaplamaya çalışacağız. Aklınıza takılan tüm soruları bize 0533 016 10 37 whatsapp hattımıza mesaj atarak veya edovital@edovital.com mail adresine mail atarak sorabilirsiniz.  Sorularınızı en kısa sürede cevaplamaya çalışacağız.

İşte sizden gelen bazı sorular ve cevapları...

Siyah sarımsak topraktan siyah olarak mı yetişir ?
Hayır. Taşköprü Siyah sarımsağı bir sarımsak türü değildir. Normal sarımsağın fermantasyon işlemine tabi tutulması sonucu elde edilen normal sarımsağa göre çok daha güçlü bir üründür. Fermantasyon prosesi sayesinde besin içeriği zenginleşir ve sarımsak güçlü bir gıda takviyesi haline dönüşür. Ayrıca içeriğinde bulunan ve tüketiminde kısmen sorun olan kokusundan da arınmış olur.

Neden Siyah Sarımsak 
Siyah sarımsak normal sarımsağa göre çok daha güçlü bir üründür. Fermantasyon prosesi sayesinde besin içeriği zenginleşir ve sarımsak güçlü bir gıda takviyesi haline dönüşür. Ayrıca içeriğinde bulunan ve tüketiminde kısmen sorun olan kokusundan da arınmış olur.

Tadı nasıl ?
Siyah sarımsağın tadı normal sarımsaktan tamamen farklıdır. Kurutulmuş erik tadını andırır. Hafif tatlı ve ekşidir. Balzamik sirke tadını andırır.  Sarımsağın tat ve kokusu yok olmuş, Jelibomunsu bir yapıdadır, yani sert değildir.
 
Genleriyle mi oynadınız ?
Hayır. Taşköprü sarımsağını düşük sıcaklık ve nem koşullarında 4-6 hafta süre bekleterek bir tür fermente işlemi gerçekleştirdik. Fermentasyon sadece ısı ve nemden ibaret yani hiç bir katkı maddesi eklemedik. Bu uzun bekletme süresince sarımsak içindeki bazı enzimlerin birbiriyle enzime girmesi sebepli siyahlaşıyor ve farklılaşıyor. 
 
Beyaz sarımsağın çok faydalı olduğunu biliyoruz. Beyaz sarımsağın içindeki tüm besinler siyah sarımsakta da var mı ?
Evet var. Siyah sarımsağın içinde ilave olarak fermantasyon sonrası ortaya çıkan bazı güçlü besinler var. Biz bu tespiti fermantasyon öncesi ve sonrası içerik analizlerini akredite laboratuvarlarda yaptırarak ispat ettik ve belgeledik. 
 
Nasıl kullanmalıyız ? 
Her gün bir iki baş yiyerek kullanabilirsiniz. Sağlık açısından kullanan kişiler bu şekilde kullanıyor. Aç veya tok olmanız önemli değil. Günün hangi saatinde kullandığınız da çok öneli değil ancak siyah sarımsak size enerji verecektir. Bu yüzden günün erken saatlerinde kullanabilirsiniz. 
Siyah sarımsak tüm salatalarınızda kullanılabilir. Yarı pişmiş yumuşak bir formda olduğu için örneğin yeşillik salatanızın üzerinde soyulmuş dişleri serpiştirebilirsiniz.
Siyah sarımsak vegan müşterilerimizin de tercih ettiği bir üründür. Güçlü besin içeriği size enerji verir. 
Siyah sarımsak ızgara et  ve balık yanında da çok tercih edilmektedir. Gurme bir lezzettir ve bir çok yemeğin yanında denenebilir. 

Nerede ve nasıl saklamalıyım ? 
Siyah sarımsak güneş görmeyen bir yerde , oda sıcaklığında saklanabilir. Ambalajını açmış olsanız da tekrar sıkı bir şekilde kapatıp uzun süre saklayabilirsiniz. 

Raf ömrü nedir ? 
Siyah sarımsak besin içeriğinden hiç bir şey kaybetmeden 2 yıl bekleyebilir. Paketlerimizin üzerinde 1 yıl yazsa da elimizdeki raf numuneleri siyah sarımsağın 2 yıl bozulmadan durabildiğini göstermektedir. sadece paketleri açtıktan sonra tekrar hava almayacak şekilde kapatmanız ve güneşe maruz kalmayacak şekilde bekletmeniz gerekir.

Taşköprü sarımsağını nasıl tarif edersiniz ?  
Ağzınızda eriyen, kuru meyvemsi yumuşak bir yapısı vardır. Şaşırtıcı bir şekilde lezzetlidir. Siyah sarımsak ile yapılmış yemek tariflerini Tarifler  adresinde bulabilirsiniz.  
Kastamonu’nun Taşköprü ilçesinde çok yüksek kaliteli sarımsak üretilmektedir. Kastamonu Taşköprü sarımsağı ile üretilen siyah sarımsak dünyadaki diğer siyah sarımsaklardan besin içeriği olarak farklılık gösterir.

Siyah sarımsak yağı var mı ?
Biz siyah sarımsak yağı üretmiyoruz ancak bu soruyu soran müşterilerimiz daha çok saç için kullanıma yönelik soruyorlar. Sabunumuzu kullanmanızı öneririz. 
 
Siyah sarımsağın hangi sağlık faydaları için kullanabilirim.
Normal sarımsak bilindiği gibi Süper gıda olarak adlandırılıyor. Beyaz sarımsağın tüm faydaları ve daha fazlası siyah sarımsakta da vardır. Bakın beyaz sarımsak nelere iyi geliyor aşağıdaki videoda izleyin. 
 

Katkı maddesi kullanıyor musunuz ?
Hayır. Siyah sarımsak tamamen Taşköprü sarımsağının sıcak ve nemli bir ortamda bekletilmesiyle elde edilir.
 
Siyah sarımsak içeriğinde zengin olarak bulunan SAC 'nin faydaları hakkında bilimsel bir veri var mı ?
Bu linkte ne olduğu ve ne amaçla kullanıldığı bilgisine ulaşabilirsiniz. 
 
Siyah Sarımsağı nereden alabilirim.
Edovital siyah sarımsak ürünlerini güvenli alışveriş sitemizden yapabildiğiniz gibi Metro Gros Marketlerden , macrocenter ve Carrefoursa Gurme marketlerden satın alabilirsiniz ?  Firma logomuza dikkat etmenizi öneririz. 

Helal sertifikanız var mı ?
Evet Helal sertifikamız var.
 
Kosher sertifikanız var mı ?
Henüz yok. Çalışıyoruz.
 
Yurtdışına gönderiyor musunuz ?
Evet gönderiyoruz.



 
Lütfen bize sorularınız yazın. edovital@edovital.com veya arayın 0533 016 10 37

 
 
 
Beyaz sarımsağın faydaları hakkında bir çalışma için tıklayın.
 

 

Blog Etiketleri :
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.